İçeriğe geç

Hak Sahipliği Kura Sonucu Nasıl Öğrenilir

Hak sahipliği sonucu nasıl öğrenilir?

Başvuru sonuçlarının açıklanması 15 Kasım’da başladı. Başvurusu kabul edilmeyen ve yeniden başvuruda bulunan depremzedeler, başvuru sonuçlarını e-devlet üzerinden görüntüleyebiliyor.

Deprem konutları kura çekimi ne zaman 2024?

Deprem barınağı kurası ve anahtar teslim töreni 12 Eylül 2024 tarihinde AFAD YouTube hesaplarından canlı olarak tüm vatandaşlarımıza yayınlandı. Vatandaşlarımız kura sonrasında AFAD e-devlet sayfasından kesin sonuçlara ulaşabilecekler.

AFAD hak sahipliği kabul edildi ne demek?

Talep Nedir? Tapu Belgesi, yıkılmış, ciddi şekilde hasar görmüş veya afetlerden etkilenmiş binaların mülkiyet ve mülkiyet durumunu resmi olarak kanıtlayan ve güvence altına alan ve afet mağdurlarının binaları yeniden inşa etmelerine yardımcı olan bir belgedir.

AFAD kura çekimi ne zaman?

Kura çekimi, İçişleri Bakan Yardımcısı Münir KARALOĞLU ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Ömer BULUT’un katılımlarıyla 12.09.2024 Perşembe günü saat 11:00’de AFAD Başkanlığı Merkez Yerleşkesinde gerçekleştirilecektir.

Hak sahipliği kura sonucu nasıl anlaşılır?

5) Hak sahipliği çalışmalarının sonuçları nerede ve nasıl elde edilir? Hak sahipliği çalışmalarının tamamlanmasının ardından sonuçlar yerel olarak duyurulur ve e-Devlet, Valilik ve İl AFAD web sitelerinde yayınlanır.

AFAD hak sahipliği değerlendirildi ne yapmalı?

Sonuçlar mahalle ve köy muhtarlıklarında ilan edilecek olup ayrıca e-devlet üzerinden de öğrenilebilecektir. Vatandaşlarımız mağduriyet yaşamamak için 03.10.2023 – 17.10.2023 tarihleri ​​arasında e-devlete başvuruda bulunarak veya AFAD Hak Sahipliği Bürosuna (Kilis Afad İl Müdürlüğü) başvurarak hak sahipliği sonucuna itiraz edebilirler.

Deprem konutları 2 kura ne zaman?

Gaziantep ilinde ikinci kalıcı konut kurası 19.03.2024 tarihinde saat 14:00’te yapılacak. 1.613 konutluk kuraya 2.215 hak sahibi katılacak. Kura AFAD başkanlığında yapılacak. Kura töreni sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanacak.

Deprem konutları 3. etap kura çekimi ne zaman?

Üçüncü etap kura çekimi, 1 Aralık 2022’de Bolu ve Karaman’da başlayacak ve 7 Aralık 2022’ye kadar devam edecek.

Adıyaman TOKİ deprem konutları kura çekimi ne zaman?

Adıyaman ilinde 19 Mart 2024 tarihinde yapılan deprem konut kurası sonuçları. Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezlerinde 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem felaketi nedeniyle Adıyaman ilinde konut sahibi olmaya hak kazanan vatandaşlarımız için ikinci kura 19 Mart 2024 Salı günü yapıldı.

Hak sahipliği başvurusundan sonra ne yapılır?

Talep kararlarının açıklanmasının ardından, il afet ve acil durum müdürlüklerince belirlenecek zamanda itiraz süreci başlatılacak.

Depremde yıkılan evin arsası kime kalır?

Eviniz yıkılırsa, devlet kamulaştırma yoluyla arazinin maliyetini üstlenir ve bir fiyat belirler. Bu fiyat karşılığında size inşa ettiği evi verir. Eksik veya fazla ücretler ne olursa olsun, bunlar birbirlerinden hesaplanır.

Hak sahipliği red olanlar ne yapmalı?

Bu kapsamda, talebi yetersiz görülen ve itirazda bulunmak isteyen vatandaşlar, itirazlarını dayandıracakları bilgi ve belgelerle birlikte, Tablo 1’de belirtilen tarihler arasında şahsen veya yasal temsilcileri aracılığıyla Talep Bürolarına itirazda bulunabilirler.

Elazığ deprem konutları kura çekimi ne zaman 2024?

Elazığ’da 412 konutun kura çekimi için tarih belirlendi. Kahramanmaraş depremleri sonrası hak sahipleri için tamamlanan 412 konutun kurası 12 Eylül 2024 Perşembe günü saat 11:00’da yapılacak.

Deprem nereden bakılır?

AFAD | .tr.

Hak sahipliğine itiraz sonucu nasıl öğrenilir?

E-Devlet üzerinden veya fiziki ortamda Hak Sahipliği Bürolarına başvuruda bulunan tüm vatandaşlarımız, sonuçlarını e-Devlet üzerinden ve/veya Muhtarlık/Köy Muhtarlıklarındaki bloke listelerinden sorgulayarak bağlı olduklarını öğrenebilirler.

Hak sahipliği itiraz sonucu ne zaman açıklanacak?

06.02.

Hak sahipliği sonucu reddedildi ne yapmalı?

Madde 22 – Hak sahibi olmadığı düşünülenlere durum yazılı olarak bildirilir. Etkilenenler, bu bildirimden itibaren 15 gün içinde itiraz edebilirler. İtiraz, Komisyon tarafından incelenir ve karara bağlanır. Hak sahipleri ve itirazlar hakkında nihai karar, Planlama ve İskan Bakanlığı tarafından verilir.

AFAD hak sahipliği kredisi ne zaman verilecek?

Şehrimizde 06/02/2023 tarihinde meydana gelen deprem felaketinden etkilenen ve 7269 sayılı Kanun kapsamında hak sahibi olarak kabul edilen ve noter kurası ile konut edindirilen vatandaşlarımızın kredili mevduat işlemleri 12 Haziran 2024 – 10 Ağustos 2024 tarihleri ​​arasında gerçekleştirilecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir