İçeriğe geç

Alıkoyan Ne Demek

Alıkoyacak ne demek?

Dil devriminden sonra literatüre giren “detain” kelimesinin sözlük anlamı, birini zorla bir yerde tutmaktır. “Hapsetmek” anlamına da gelen bu kelime, “birine vermek için bir şeyi kesmek” anlamında da kullanılır.

Alıkonulan ne demek?

El koyma; Adli ve Önleyici Aramalar Yönetmeliği’ne göre, “Suçu veya tehlikeyi önlemek veya suç delili olabileceği veya müsadere konusu olabileceği için, sahibinin rızası olmasa dahi, bir eşyayı elinde bulundurma hakkından yoksun bırakılması işlemidir.”

Alikoyamıyorum ne demek?

Anhedonia (haz eksikliği) Anhedonia, haz eksikliği durumu anlamına gelir ve bazı teşhis süreçlerinde etkilidir. Ayrıca bazı hastalıkların teşhisinde kullanılan bir semptomdur. Kelimenin kökeni Yunanca “-an” (-sen) ve “hedone” (haz) kelimelerinden gelir.

Alık ne demek argo?

İnsanlar arasında bazı şeyleri doğru yapamayan veya yapma becerisinden yoksun olan insanlar vardır. Bu insanların davranışları toplumda farklı isimlerle anılır. “Aptal” kelimesi de bu davranışlardan biridir.

Alık kime denir?

Aptallık, aptal olma durumudur. Aptal kelimesinin kökü, iyi gelişmemiş zeka, zeka eksikliği, aptal, aptal, ahmak anlamına gelir. Sıfat veya isim olarak kullanılabilir.

Alıkonma ne demek?

Müsadere, bir nesnenin veya varlığın değerinin geçici olarak devlet kontrolü altına alınmasıdır. Müsadere bir ceza değil, koruyucu bir tedbirdir.

El konulan para ne olur?

Bankadaki hesaba haciz kararı, ilgili bankaya veya finans kuruluşuna teknik iletişim araçlarıyla derhal bildirilerek uygulanır ve ilgili karar bankaya veya finans kuruluşuna ayrıca bildirilir. Haciz kararı verildikten sonra, bu karara aykırı olarak hesaplarda yapılan tüm işlemler geçersiz sayılır.

Zorla alıkoyma ne demek?

Zorunlu gözaltı nedir? Zorunlu gözaltı, mağdurun iradesi dışında bir durumda olmalıdır. Mutlaka kaçırma olması gerekmez. Burada, kanun bir kişinin herhangi bir yere gitme veya orada kalma özgürlüğünü tanımlar.

El konulan eşya nasıl geri alınır?

Gümrük Müdürlüğünün haciz kararına karşı, eşyanın veya eşyanın niteliği belirtilerek İdare Mahkemesinde dava açılarak, haczedilen eşya veya eşyanın tamamının iadesi için Gümrük İdaresine başvurulması veya eşya veya eşyanın iadesinin sağlanması mümkündür.

Enayi misin ne demek?

Sucker şu anlamlara gelebilir: Sucker, kolayca kandırılabilen son derece aptal kişi.

Noksan olmak ne demek?

‘Eksik’ kelimesi bir şeyde bulunmayan bir durumu belirten bir kavramdır. ‘Eksik’ kelimesi halk arasında eksik olan bir şey olarak ifade edilir. Bu kelime bazen bilgi eksikliğini bazen de insan davranışı eksikliğini belirtmek için kullanılır.

Zevk almıyorum ne demek?

Anhedoni, insanların normalde zevk aldıkları aktivitelere, ilgi alanlarına veya sosyal etkileşimlere katılamaması durumunu tanımlamak için kullanılan bir terimdir. Bu durum genellikle depresyon belirtisi olarak ortaya çıkar, ancak diğer zihinsel veya nörolojik bozuklukların da bir işareti olabilir.

Soğan erkeği ne demek argo?

Halen birçok yerde; haziran ayından temmuz ayına kadar, özellikle yükseltilmiş bahçelerde bulunur… En çok ‘Soğan Adam’ olarak tanınır ve halk arasında ‘Bizim Paşa hâlâ Soğan Adam’ olarak anılır; bu, küçük erkek çocuklarına bahşedilen erkekliği ifade eder.

Hamşo ne demek?

Geçmişi gizle Geçmiş detayları Geçmişi temizle Geçmiş: hamşo.

Gebeş argoda ne demek?

Hamilelik durumu. 2. Argo Aptalca, aptalca davranış: “Bu hamileliği kim mümkün kıldı?”

Alık bakış ne demek?

Sakar; Bir durum veya olay karşısında ne yaptığını anlayamayan, ne yapacağını bilemeyen, herhangi bir konu hakkında ne yorum yapacağını bilemeyen, sürekli etrafına anlamsızca bakan, konsantre olamayan düşüncesiz biri gibi davranan düşüncesiz kişi olarak da yorumlanabilir.

Alıkonulması ne demek?

Maddenin birinci fıkrasında, velayet hakkından yoksun bulunan veya üçüncü derece dâhil kan hısımlarından birinin, on altı yaşını doldurmamış çocuğu, veli, vasi veya bakım ve gözetimi altında bulunan bir kimse huzurunda, cebir veya tehdit kullanmaksızın kaçırması veya alıkoyması suç olarak tanımlanmaktadır.

İşten alıkoymak ne demek?

Gözaltı, kara, deniz ve hava taşıtlarının, cezai soruşturma ve kovuşturma yapılıncaya kadar sahiplerine iade edilmek yerine bağlanarak idarenin gözetim ve denetimi altında tutulmasını ifade eder.

Alıke ne demek?

Türkçe-İngilizce sözlüğe göz atmak için tıklayabilirsiniz. (s)., (z). benzer, aynı; (z). özdeş, ayırt edilemez.

Tavsiyeli Bağlantılar: 2Iz Çocuk Nasıl Olur

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Grup Yapan Escort