Turizmde antre nedir?
Giriş holü veya hol olarak da adlandırılır ve evin giriş alanını ifade eder. Diğer odalara erişim bu bölümden sağlanır. Resepsiyon alanı olarak kullanılan girişler genellikle sade bir şekilde tasarlanır.
Antre ne oluyor?
Giriş yolu genellikle evinizin ön kapısının açıldığı ve diğer odalara bağlandığı alan olarak anılır. Bu alan, misafirlerinize yaşam alanınız hakkında küçük ipuçları veren bir alandır.
Antre iş ne demek?
Sözleşmeli çalışmaya genel olarak uzun süreli çalışma da diyebiliriz. Örneğin, işyerinde sabah 8:00’de işe başlayan bir çalışan saat 13:00’e kadar çalışır, 13:00’ten akşam 5:00’e kadar ara verdikten sonra saat 17:00’den akşam 9:00’a kadar çalışır.
Antre ne demek gastronomi?
Ana yemekten önce tüketilen mezeye hors d’oeuvre, meze ile ana yemek arasında tüketilen dondurmaya sorbe, yemekten önce iştah açmak için tüketilen içeceğe ise aperatif adı verilir.
Antre koridor ne demek?
Bilindiği üzere giriş, evin ilk izlenimini ve karakterini veren ve odalarda ne beklenmesi gerektiği konusunda fikir veren kısımdır. Evin koridoru, odalar arasında geçiş ve giriş ile diğer odalar arasında bağlantı görevi gördüğü için gün içinde en çok kullanılan yerdir.
Turizmde çalışanlara ne denir?
Turizm meslek elemanı olarak çalışanlar, turistlerin seyahatleri sırasında konaklama, ulaşım, yeme-içme, eğlence gibi ihtiyaçlarını karşılamaktan sorumludurlar.
Antrede neler bulunur?
Evlerde giriş, ön kapının içeriye bakan kısmıdır. Ayakkabı dolabı, çekmeceli dolap, tabure, ayna vb. Mobilyalar evin girişine yerleştirilir. Zamanla giriş alanındaki vestiyer, dolap veya ayakkabı rafları gereksiz eşyalarla dolabilir ve giriş alanında oluşturduğunuz düzeni kaybedebilirsiniz.
Antre hangi dilde?
Vestibule – Nişanyan Sözlüğü. Fransızca entrée kelimesinden ödünç alınmış bir kelimedir ve “giriş” anlamına gelir.
Antre kimin?
Antre Gourmet kurucuları Neşe Biber ve Berrin Bal Onur’un 40 bin kilometreyi aşan yolculukları sonucunda kaleme aldıkları “Peynir Aşkına” ve “50 Peynirin Şehri Balıkesir” kitapları, kültürel devamlılığın ve farkındalık çalışmalarının kaynağı oldu.
Antre servis ne demek?
Bunlar ana yemek olarak yenen soğuk mezeleri, krepleri vb. servis etmek için kullanılan çatal, bıçak ve kaşıklardır (resim 5). Buna hors d’oeuvres seti denir.
Antre mobilyası nedir?
Giriş mobilyası, evin girişinde bulunan hol, antre gibi alanlarda kullanılan, palto, kaban, şemsiye gibi eşyaların asıldığı ve genellikle ayakkabı koymak için bir alanın ayrıldığı mobilyalara denir.
Antreden ne demek?
“Entre” kelimesinin Türkçe karşılığı “giriş”tir. Antre, bir evin ana giriş kapısının diğer oda ve mekanlara dağıtıldığı alanı içerir.
Antre aşçısı ne demek?
Ana yemek: Ana yemekten önce yenen yemek, meze. Entreme (Entremet): Sufle ve krep gibi hazırlaması zor olmayan ve ana yemek ile tatlı arasında yenen tatlılar için kullanılan terim. Antremetiye (Entremetier): Sebze ve çorba yemeklerini hazırlayan aşçı.
Antre alanı nedir?
Giriş, bir evin veya binanın girişinde misafirlerin ilk girdiği ve genellikle diğer odalara erişim sağlayan alandır. “Entre” kelimesinin Türkçe karşılığı genellikle “giriş salonu” olarak bilinir.
Antre menü ne demek?
Ana yemek. Bu madde, daha büyük bir öğünden önce servis edilen küçük bir tabakla ilgilidir. Bir öğünün ana yemeği olarak Amerikan anlamı için Ana yemek bölümüne bakın. Diğer kullanımlar için Entrée (anlam ayrımı) bölümüne bakın. Entrée. Bu madde, daha büyük bir öğünden önce servis edilen küçük bir tabakla ilgilidir. Bir öğünün ana yemeği olarak Amerikan anlamı için Ana yemek bölümüne bakın. Diğer kullanımlar için Entrée (anlam ayrımı) bölümüne bakın.
Antre mobilyası nedir?
Giriş mobilyası, evin girişinde bulunan hol, antre gibi alanlarda kullanılan, palto, kaban, şemsiye gibi eşyaların asıldığı ve genellikle ayakkabı koymak için bir alanın ayrıldığı mobilyalara denir.
Turizmde apranti nedir?
Lisanslı tur rehberine tur esnasında yardımcı olan destek personelini ifade eden bir kavramdır.
Kafede antre ne demek?
Özel günlerde davetler ve akşam yemekleri için özel olarak tasarlanmış klasik menü, birçok ayrıntıyı içinde barındırır. Ana yemek yemek bunlardan biridir. Ana yemek, ana yemekten önce yenen yemekleri ifade eder. Siparişteki üçüncü yemek genellikle çorba ve mezeden sonra ve ana yemekten önce servis edilir.
Turizm deneyimi nedir?
Turizm deneyimi, turistin turizm faaliyetlerinden önce, sırasında ve sonrasında duyusal, bilişsel ve duygusal değerlendirmeleri içeren öznel değerlendirmeleridir. Turizm deneyimi, günlük yaşamdaki deneyimlerden de farklıdır çünkü sıra dışı bir deneyimdir.